Népszerű
Kiemelt
Friss

Vihar? Színielőadás a Kiserdőben

Calibant a Kiserdő porába szüli meg Sycorax, a boszorkány. A hajótörést szenvedett Miranda a nagymező csipkebogyóival próbálja éhét csillapítani. A sebesült Ferdinand lábát a frissen tépett falevelekkel fedik. Az illemhelyt kereső nézőket pedig a közeli benzinkúthoz kísérik szünetben a színházi asszisztensek – Németh Renáta írása.

https://www.facebook.com/kilenc.tv/videos/898961587180788/

Az Amargant Színházi Műhely Vihar? című előadását a Kiserdőben láthatta a közönség augusztus 2-án, a focipálya melletti nagymezőn. A színház csapata egy éve dolgozik ezen az előadáson, júliusban a Börzsönyben, igazi vadonban mutatták be, most pedig a nagyvárosi Kiserdőben. A társulat megfogalmazásában „helyspecifikus” színházi előadást láthattunk: a jelenetek, a mozgás, a díszlet, de még a kellékek is spontán adódtak a próbák során a környezet felhasználásával. A nézők több helyszín között mozogva követik a jeleneteket, s a környéken élők számára oly jól ismert helyek, mint a focipálya, a mese hatására átlényegülnek. Amikor a bokorból óvatosan előbújó szereplő felriaszt néhány vadmadarat – mintha statiszták lennének. Adódnak persze a terepből adódó kihívások, amik egy steril színházban nem fordulnának elő – ilyen a villamos zaja és a bevezetőben említett benzinkút – de ezek inkább természetességet hoznak, nem nehézséget.

Az Amargant Színházi Műhely gyakran játszik nem szokványos körülmények között: gyárépületben, padláson vagy kávéházban. Közösségi színház az övék, ami definíciójuk szerint azt jelenti, hogy szívesen játszanak olyan mikroközösségek előtt, akiket nehéz megközelíteni, pl. a Győri Börtönben, vagy Nyitra magyar klubjában, és szívesen ösztönzik nézőiket arra, hogy ők maguk is valamilyen színházi munkába fogjanak.

Vihar? – színházi előadás a József Attila-lakótelep és a Wekerletelep közötti Kiserdőben, William Shakespeare: Vihar című színművének ötlete nyomán, az Amargant Színházi Műhely előadásában. Írta és rendezte Ilyés Lénárd.

2020. augusztus 2. és a következő: augusztus 16.

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Helyfoglalás a 16-i előadásra itt: desimuvhaz@desi.hu

Támogatta a IX. kerületi önkormányzat és a Sín Művészeti Központ.