Népszerű
Kiemelt
Friss

Klímahonlap már Kispesten is

Pár hónapja elindult a kerület klímahonlapja, van már kerületi klímareferensünk is, de nagy hírverést mindez nem okozott. Tegnap találkoztunk a referenssel, Olasz Krisztinával, aki civilként évek óta foglalkozik zöld ügyekkel a Kispesten, kifaggattuk, mi is lesz a feladata az elkövetkező hónapokban. De előtte néhány szó a honlapról.

Többek között arról olvashatunk a honlapon, hogy a kerület mikor, milyen lépésekkel csatlakozott energia- és klímakezdeményezésekhez, valamintolvashatunk Kispest Fenntartható Energia- és Klíma Akciótervéről, ez az a bizonyos SECAP (Sustainable Energy and Climate Action Plan), amit 2018-ban dolgozott ki a kerületi önkormányzat helyi civil szervezetek aktív közreműködésével.  A SECAP-pal a kerület beleállt abba a vállalásba, hogy minimum 40%-os CO2-kibocsátás-csökkenést realizál 2030-ra. 2020-ra pedig (egy KEHOP pályázat keretében) elkészült Kispest Klímastartégiája is – ennek teljes szövege/tartalma + egy rövidebb összefoglaló egyaránt fenn vannak az oldalon.

A klímareferens feladata a klímastratégiában foglaltak kommunikálása, népszerűsítése, és különféle workshopok (önkormányzati dolgozók számára), képzések (pedagógusoknak) és természetesen lakossági fórumok megszervezése. A workshopok, képzések, fórumok a közeljövőben sajnos a járványhelyzet miatt nyilván online módon történhetnek meg, de ahogy nyitni lehet, bizonyára úgy fordul át mindez majd a személyes részvételre.

Mostantól érdemes újra és újra ellátogatni a honlapra, mert a tartalom hírekkel, eseményekkel folyamatosan frissül.