0

Tényleg csak a IX. kerület ügye az Illatos úti Vegyiművek szennyezése?

Emlékeznek a Budapesti Vegyiművek Illatos úti telephelyén a 2015-2016 fordulóján történtekre, azaz a nagyjából 2800 tonna veszélyes hulladékkal teli borzasztóan sérült hordók (kb. 1000 db!) elszállítására? Remélem, hisz’ tele volt velük a sajtó. A ferencvárosi, akkor még képviselő (Együtt színeiben) Baranyi Krisztina hívta fel a döntéshozók és a közvélemény figyelmét erre a súlyos környezet- és egészségkárosításra még évekkel korábban, és egy percig sem hagyta elülni a dolgot. (Talán nem abban túlzás részemről, ha ezt írom, hogy Baranyi polgármesterré választásában a Vegyiművek sztoriban játszott szerepe nagyon sokat számított).

Aki nem emlékszik vagy akkor még nem foglalkozott ezzel a témával, vagy képben volt 2015-ben, és érdekli a folytatás, annak itt egy friss hír a telepről.

A veszélyes anyagokat tartalmazó hordókat elszállították, azonban az, hogy a helyszínen jelenleg is látható bontási törmelék szennyezett-e vagy sem, nem lehet tudni / Fotó: Greenpeace Hungary

Baranyi és a Greenpeace vegyianyag-szakértője, Simon Gergely pár napja (augusztus 11.) közösen ellátogattak a helyszínre, a tapasztalatokról sajtónyilatkozat adott ki a Greenpeace + készült egy videó is, amit alább be is illesztek:

szmolna123

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük